torsdag 22 januari 2015

V 5

Hej alla föräldrar och elever i 5:an!

Blött och ruggigt är det ute, barnen jobbar stenhårt med en snöfästning på rasterna, gäller att ta tillvara på den snö som ligger och som förmodligen (läs förhoppningsvis) är borta inom en inte allt för avlägsen framtid. Det är både bord, stolar, kylskåp och spis som ryms i detta mästerverk.

När det inte är rast så jobbar vi på med diverse undervisning. Vi har avslutat elläran och som på ett brev på posten så kommer då ett prov som vi kommer genomföra nästa torsdag. De har fått hem instuderingsuppgifter om el, ett laborationsprotokoll, en sammanfattning om energikällor och ett arbetshäfte om magnetism som jag vill att de läser på till provet.

I matten jobbar vi på med geometri. Vi har pratat om 2-dimensionella figurer, vinklar, vinkelsumma i trianglar och omkretser, både vad gäller rektanglar, trianglar och cirklar. En del har lite läxa hem i helgen för de inte hunnit riktigt klart under lektionerna.

På SO'n i går så var judendomen avklarad och vi började så smått prata om kristendomen. Barnen fick i läxa att gå hem och fråga er föräldrar om de tillhör svenska kyrkan eller något annat samfund.

I svenskan jobbar vi just nu med adjektiv, de har fått tänka lite på vad för adjektiv som beskriver dem själva. Det är svårare än det verkar och tänka på sig själv i termer av adjektiv. Lätt att låsa sig vid vad man är duktig på.

Vi har skickat hem tider för utvecklingssamtal som vi gärna ser att ni fyller i och skickar tillbaka så snart som möjligt. Utvecklingssamtalen drar igång nästa vecka och ska vara klara till v. 7.

I övrigt verkar det vara lite hängigt på många håll, både bland elever och fröknar. Det är verkligen förkylningstider på gång.

Våra elever kommer att ha möjlighet att delta i lovskolor under våren och sommaren. Där har man möjlighet att jobba ifatt om man t ex varit borta mycket och därför missat något moment eller om man helt enkelt behöver lite extra tid i något ämne. Man har möjlighet som vårdnadshavare att välja mellan Barkerstorp, Funkabo och Kalmarsundsskolan. Den första lovskolan är under sportlovet. Är ni intresserade eller vill veta mer så ta kontakt med Malin eller mig.

Som avslut vill vi tacka Viktor och Alicia för deras insats i Vi i 5:an i tisdags. Tyvärr gick vi inte vidare men vi ser oss ändå som vinnare och vi firade med en prinsesstårta i onsdags efter lunch som skolan bjöd på. Tack även till alla föräldrar, syskon och släktingar som var där och stöttade oss.

V5
Måndag: Idrott
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: Fysikprov
Fredag: Idrott. Engelskaläxa

Ha en bra fortsättning på januari!
                      MVH / Jeanette och Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar